Hos oss er valpene mye ute - noe bilder fra de ulike kullene 
april 2018 ble det født 9 valper: 2 smt, 1 svart og 2 blonde tisper, 1 svart og 3 blonde hanner.
1 hanne igjen til salgs til et hjem hvor den vil blir brukt aktivt innen hundesport. 
Bildene av Harpo er tatt av Kennel Bergenhovs (Jennie og John Örwill)
Hvis du er interessert i Hovawart som du skal trene aktivt med innen hundsport, det være seg bruks, redning, lydighet, er en valp fra dette kullet noe for deg. Det er ikke et krav fra min side at man skal konkurrere, jeg er mest opptatt av at hundene får arbeide og blir trent jevnlig. Samtidig er det en drøm for meg å se flere hoffer på prøver og konkurranser innen hundesporten!  
Harpo bor på en gård utenfor Stavanger og går godt sammen med alle de andre dyra på gården og nabogårdene. Han er født i Sverige og har tyske foreldre på begge sider. Han har en imponerende Mentaltest og MH. På papiret ser han og Blixen ut til å utfylle hverandre helt perfekt. Harpo ble utstillingschampion på tre utstillinger. Han har hatt et kull med 12 valper i Sverige, hvor 9 er HD-rønget og alle er fri, 8 har gjennomført MH, 3 har allerede vinner-titler på utstilling. 
Blixen kan du lese mer om på hennes egne side. Hun er så vidt jeg den meste meritterte norske Hovawarten gjennom tidene innen hundesport, med blant annet CERT i spor i Sverige. I tillegg til at hun gjort det bra i utstillingsringen også. Hun har blant annet vunnet rasespesialen en gang og blitt plassert 3 ganger som 2. beste tispe på rasespesialer i Danmark og Sverige. Hun er Nordisk og International champion (C.I.B.). 
Jeg har stor tro på at de fine egenskapene til foreldrene vil gi valper som har stor arbeidslyst og samarbeidsvilje. Begge med høye poengsummer på Mentaltest (MT) i Sverige, Harpo med 491 poeng og Blixen med 483 poeng og gode metalbeskrivelser. 
Paring 16. februar, termin 20. april. Det vil si at går alt etter planen blir det leveringsklare valper fra ca 15.  juni. 
Link til Blixens side hos SKK hvor man blant annet finner hennes Mentaltest resultat under «Tävling». Sjekk også Blixens egen side for mer informasjon om henne og flere bilder.
Link til Harpos side hos SKK hvor du finner mer informasjon om han (stamtavle, MH og MT resultat) 

Valpene leveres når de er 8 uker gamle og da:
 - er den registret i NKK - den er forsikret mot skulte feil og mangler hos Agria i 5 år  - den har vært hos veterinær for vaksiner, helseattest og ID merking - den har vært hos kiropraktor for gjennomgang ledd, rygg og muskulatur (Logreklinikken v/veterinær Kristin Halle). 

Når valpen flytter til sitt nye hjem har den med seg: 
 - Pass - Resultatbok - Valpehefte  - Fór til den første tiden - En liten utstyrspakke med minimum teppe og leke  
Det tilbakebetales 1000,- når hunden er HD-røntget og mentalbeskrivelse er gjennomført. Resultat må være registrert hos NKK, eller tilsvarende klubb i andre land. 
Det arrangeres kenneltreff og treningssamlinger jevnlig.

Back to Top