Margrethe og Aya - Lydighetstrening på samling Sølen mai 2017

Margrethe heter jeg som er innehaver av Kennel Brukshoffet. Jeg bor på Nesodden, sammen med samboer Morten, Hovawartene Neo og Yra, og kattene Ove og Villemo.
Mye av fritiden går til trening av hund. Jeg trener mest bruks (felt, spor og rundering), men tester også andre gener innen hundesport. Jeg er utdannet til Trinn 2, Bruksinstruktør og testleder/figurant for MH og FA i NKK-systemet og holder på å utdanne meg til dommer for Brukshundsprogrammet. 
Mitt mål er å bidra til å bevare Hovawartens gode helse og å avle hunder som egner seg godt til hundesport. Jeg er tro til rasestandarden når jeg velger avlshunder. Både når det gjelder hundens eksteriør og egenskaper.
Å drive oppdrettet er å legge planer for mange generasjoner, og justere underveis som resultatene av avlsarbeidet kommer frem. Jeg er opptatt av å lage hunder som er allsidige og gode representanter for rasen. En Brukshoffe skal leve et aktivt liv og hos eiere som er interessert i Hovawart først og fremst til bruks- og hundesport. Derfor er det viktig for meg at foreldredyrene er hunder med god helse, funksjonell kropp, bra mentalitet (testet) og som fungere bra innen hundesport.  Selvfølgelig skal avlsdyrene fungere bra i familien, både med andre dyr og mennesker. Som hjelpemiddel til å velge avlsdyr og for å evaluere kullene bruker jeg blant annet Mentalbeskrivelsehund (MH) og Funksjonsanalyse (FA) (eventuelt svensk mentaltest).
Det er også viktig for meg å oppnå restultater med egne hunder. Det være i Norske Redningshunder, i brukskonkurranser eller i lydighet. Det er gjennom å jobbe med egne hunder og se andre i arbeid at jeg blir kjent med avlshundenes sterke og svake sider og hva jeg trenger i partnerne.

Viktig å holde seg form! På sykkeltur med Blixen

Blir varm av å trene hund... God stemning i Danmark på IPO treningsuke. 

Aysy og Margrethe - utstilling i Sandefjord da Aysy ble Norsk utstillingschampion 9 år gammel.

Det har vært mange hyggelig samlinger og treninger med hoffe-gjengen! Her er en del bilder fra treningssamling på Sølen i mai 2017, fra brukshelgen hos Østlies Hundesenter, fra div treninger, utstillinger, konkurranser.  
Back to Top